Veelgestelde vragen

Over welk u onderwerp heeft u een vraag?

HOE WERKT HET?

Wat is 'Groetjes uit België!'?


“Groetjes uit België!”, een nieuw concept waarbij u het verrassend en fantastisch reisaanbod in België zal ontdekken. Echter is het niet eenvoudig om Belgen te overtuigen in eigen land te reizen, nochtans heeft ons land heel veel te bieden. Met ‘Groetjes uit België!’ zetten we de troeven van ons land in de kijker en geven we u de kans om uw oordeel over reizen in het binnenland bij te stellen. Hoe doen we dat? Essentieel is het vinden van een goede match tussen de klant, de bestemming, het hotel en de activiteiten. Grote meerwaarde hier is dat we de bestemming geheim houden tot de dag van het vertrek om zo de ontdekking van de bestemming alle kansen te geven. Voor een goede match is een uitgebreide kennis van vraag en aanbod nodig. Onze gerichte vragenlijst helpt ons de verwachtingen van u correct te schetsen. De budgetkeuze wordt vereenvoudigd door de koppeling aan verschillende pakketbelevingen. U kan kiezen uit 6 verschillende formules: ‘ontdekker’, ‘belever’, ‘genieter’, ‘verwenner’, ‘bon vivant’ en ‘the sky is the limit’, de prijs start bij €269 euro per persoon. Vervolgens stelt ons team een onvergetelijke 3-daagse ontdekkingsreis samen. Afhankelijk van het reisprogramma bieden we uitsluitend 4 of 5* hotels en/of hotels met een uniek concept aan. We gaan op eenzelfde manier te werk bij de keuze van de restaurants en de activiteiten. Benieuwd welke fantastische locatie we bij jou matchen?
Waar stuur je me heen?


Geweldige vraag! Maar als we het je zouden vertellen, zou dat al het plezier verpesten. Wat we u kunnen vertellen, is dat we onze reizigers zowel naar steden als bosrijke gebieden sturen. De transittijden zijn gemiddeld ongeveer 1 uur, maar kunnen oplopen tot 4 uur, afhankelijk van uw startlocatie. We laten je niet zomaar in de steek - al onze bestemmingsgebieden hebben openbaar vervoer en er is meer dan genoeg te doen om een geslaagde driedaagse weekend te beleven.
Wat als ik weet waar ik heen wil?


Dit concept is op dit moment misschien niet het meest geschikt voor jou. Als je weet dat je als uitstap naar de Ardennen wilt, moet je naar de Ardennen gaan! We kunnen namelijk niet garanderen dat we je daarheen sturen. Dit concept draait om het omarmen van het onbekende, dus als u een specifieke reis in gedachten heeft, passen wij niet perfect bij jouw reisbehoeften, maar kunnen we jou doorverwijzen naar onze moederorganisatie Ster Reizen (www.sterreizen.be). Zij werken, met dezelfde kennis en middelen die wij in pacht hebben, een uitstap uit naar de locatie die jij wenst en waar je op voorhand zal weten wat er op jullie planning staat.
Wat als ik niet wil gaan waar je me naartoe stuurt?


Nou, hopelijk is dat niet het geval! Uit onze ervaring weten we dat elke stad/gebied veel te bieden heeft. Ons team is open van geest en moedigen u aan hetzelfde te doen. We zijn er zeker van dat je met onze kennis en ervaring enkele pareltjes zal ontdekken, waar je ook heen gaat, en misschien word je wel verliefd op een plek waar je niets vanaf wist.
Wanneer kan ik ten laatste een verrassingsreis boeken?


Hoe eerder u uw reis boekt, hoe beter. Hoe meer tijd we hebben om uw reis te plannen, hoe betere deals we kunnen sluiten met partners. Dat gezegd zijnde, als u geïnteresseerd bent in een last minute uitstap, kunt u tot vier weken voor vertrek een reis boeken. Waarom niet eerder? We hebben voldoende tijd nodig om uw reis te plannen en om ervoor te zorgen dat u de beleving zal ervaren die wij voor u in gedachten hebben!
Hoe lang zijn de reizen?


Onze reizen duren twee (2) nachten en drie (3) dagen. Dus als je op vrijdag vertrekt, laten we jou vroeg op vrijdag vertrekken en 's avonds op zondag terugkeren. Als je op donderdag vertrekt, kom je op een zaterdag terug. In de enquête vragen we om mogelijke tijdsbeperkingen, maar als u er geen heeft, zullen we ons best doen om u zo lang mogelijk te laten genieten van uw beleving! Op verzoek kunnen we langere reizen maken, kies hiervoor de beleving 'THE SKY IS THE LIMIT'. Het voorschot die we bij deze beleving vragen (€499pp) is niet definitief, indien uw beleving goedkoper is, storten wij het verschil meteen terug.
Wat als mijn weekend niet op een vrijdag-zondag valt?


Geen probleem! We weten dat het schema van iedereen anders is. Reizen kunnen 7 dagen per week vertrekken, welke vertrekdatum ook voor u werkt, werkt voor ons! We plannen graag een reis door de week voor u, maar het zal nog steeds 3 dagen, 2 nachten zijn, tenzij anders vermeld.
Welke mogelijkheden biedt deze 3-daagse?


Het biedt de mogelijkheid om de stad/gebied op een andere manier te ontdekken! De beleving die je zal ervaren is afhankelijk van de keuze die je maakt. Het verschil tussen de belevingen is vooral het verblijf, het diner en de activiteit(en).
Wat is inclusief?


Dit hangt af van de beleving die je kiest. Bij elke beleving zijn er 2 overnachtingen, 2 ontbijten, 1 diner en 1 activiteit (die de omgeving doet ontdekken) inbegrepen.
Wat is inclusief in de verschillende budgetopties/pakketten


ONTDEKKER: 2 nachten in een 4* hotel/B&B, 2 ontbijten (kan in hotel zijn, in een ontbijtbar of op een prachtige groene locatie), 1 activiteit die u de omgeving doet ontdekken, 1 diner op een mooie loactie, gepersonaliseerde reisgids en enkele kleine gelukskes. BELEVER: 2 overnachtingen in 4*+ hotel, 2 ontbijten, 1 activiteit die u de omgeving doet ontdekken, 1 diner op een prachtige locatie, 1 extra beleving die bij jou past, gepersonaliseerde reisgids en enkele kleine gelukskes. GENIETER: 2 overnachtingen in 4*+ hotel, 2 ontbijten, 1 activiteit die u de omgeving doet ontdekken, 1 diner op een unieke locatie (Gault&Millau), 1 unieke beleving die bij jou past, gepersonaliseerde reisgids en enkele kleine gelukskes. VERWENNER: 2 unieke overnachtingen, 2 ontbijten, 1 activiteit die u de omgeving doet ontdekken, 1 diner op een unieke locatie (Gault&Millau), 1 prikkelende beleving, 1 sterrendiner, gepersonaliseerde reisgids en enkele kleine gelukskes. BON VIVANT: 2 luxe overnachtingen, 2 ontbijten, 1 activireit die u de omgeving doet ontdekken, 1 diner op een exclusieve locatie, 1 unieke luxe beleving die bij jou past, 1 sterrendiner, gepersonaliseerde reisgids en enkele kleine gelukskes. THE SKY IS THE LIMIT: bij deze beleving geef je ons volledig carte blanche, waarbij jij de gemaskerde artiest bent en wij de pencelen van de kunst die jij zal beleven. Alles is mogelijk! Beleef je graag een week, wil je iets 'over the top', wil je een rondreis waarbij je verschillende steden bezoekt, wil je enkel verblijven in een prachtig hotel met 2 exclusieve culinaire eravringen zonder activiteiten? Vertel het ons en wij garanderen u een onvergetelijke beleving!
Wat is inclusief bij het diner?


Het menu waarvan jullie zullen kunnen genieten is het menu dat die dag op de kaart staat van het restaurant. Wij hebben geen 'voordeelafspraken' met de restaurants waardoor jullie niet zouden kunnen genieten van seizoensgebonden producten, in tegendeel. Door ons sterk netwerk zullen jullie als VIP's ontvangen worden door de host van het restaurant. Bij het diner zijn de dranken steeds ter plaatse te betalen, tenzij anders omschreven in uw programma. Indien jullie bijkomende gerechten bestellen, is dit eveneens ter plaatse te betalen.
Hoe werkt 'The Sky is the Limit'?


Bij het pakket ‘The Sky is the limit’ ontwerpen we een reis die volledig op maat is en waar het budget start bij €499 pp. Hier ga je zelf bepalen hoe jouw budget ingedeeld is, vb als je een belevingsreis wilt met vooral een luxueus hotel, 2 x ontbijt in hotel, een wellnessbeleving en diner in een Gault&Millau toprestaurant, dan gaan wij bekijken of deze beleving mogelijk is met jouw vooropgesteld budget, indien niet koppelen we naar jou terug en zijn er 3 mogelijkheden:

  • De wellnessactiviteit wordt geschrapt en vervangen door een andere (goedkopere) activiteit
  • De meerprijs van de beleving die je omschreef wordt meegedeeld, en je kan vrij bepalen of je hierop ingaat (ook omgekeerd, als we merken dat jullie beleving goedkoper is dan €499pp, wordt het verschil teruggestort)
  • De volledige beleving kan alsnog geweigerd worden en de terugbetaling van jouw volledig betaald bedrag wordt binnen de week teruggestort op jouw rekening

Bij ‘The Sky is the Limit’ kan je ook kiezen om enkel hotel en 2 restaurants of enkel hotel en 2 activiteiten in jouw beleving te ervaren, de keuze is aan jou en bepaal zelf hoe jouw programma eruit ziet (de gepersonaliseerde reisgids helpt jullie bij de verdere aanvulling van jouw beleving).
Ik moet mijn reis annuleren. Mag ik mijn geld terugkrijgen?


U kan uw reis gratis annuleren tot 2 weken voor vertrek. Indien u dient te annuleren binnen 2 weken voor vertrek bel of mail ons; we zijn er om te helpen! Als uw reis reeds volledig geboekt werd, zijn we overgeleverd aan het restitutiebeleid van onze partners, dus een terugbetaling is niet gegarandeerd. We zullen echter namens u pleiten om zoveel mogelijk te kunnen recupereren! Als u zich zorgen maakt dat u misschien moet annuleren, maar er is nog niets aan de hand, raden we u aan een annulatieverzekering af te sluiten. Aarzel niet ons hierover te contacteren! De meeste reisverzekeringen bieden 100% verzekering als u annuleert om een ​​reden die onder uw specifieke reisverzekeringsplan valt!
Wat als er iets misgaat tijdens mijn reis?


Wij staan ​​voor u klaar. Ons klantenteam is 24/7 bereikbaar per Whatsapp, Facebook Messenger, oline chat, telefoon of e-mail voor het geval u iets nodig heeft tijdens uw reis. Hoewel we van avontuur houden, waarderen we veiligheid.

JE REIS VOORBEREIDEN

Hoe weet ik wat ik moet inpakken voor mijn reis?


Maak je geen zorgen! Een week voor vertrek sturen we je een e-mail met de weersvoorspelling voor je mysterieuze bestemming. We sturen u ook een bijgewerkte versie op de dag van vertrek, voor het geval er iets verandert. In die e-mail laten we je weten of je iets specifieks mee moet nemen tijdens je reis, zoals een badpak of wandelschoenen.

REIS BOEKEN

Kan ik reizen tijdens een vakantieweekend?


Ja, maar we hebben een paar tips! Voor vakantieweekends raden we altijd aan om een ​​hoger budget te kiezen dan wanneer u reist tijdens een niet-vakantieweekend. Waarom? Reis- en verblijfkosten zijn vaak hoger tijdens deze piekreistijden en we willen u altijd naar een bestemming kunnen brengen waar u dol op zult zijn! De reizen die wij voor u boeken zijn altijd 3 dagen, 2 nachten, tenzij andere aanpassingen zijn aangebracht, zelfs als de geselecteerde vertrekdatum valt tijdens een verlengd weekend ( overzicht van de feestdagen in België). Als u uw reis langer wilt maken tijdens een verlengd weekend, neem dan contact op of vermeld het duidelijk in jouw online enquête na boeking. Nog een laatste tip: als u uw reis kunt plannen tijdens een niet-vakantieweekend, kunt u om een ​​paar redenen een aangenamere ervaring hebben. Vakanties en verlengde weekends zijn over het algemeen drukkere reistijden, wat kan leiden tot files, hoge prijzen voor hotels en problemen die niet zo vaak voorkomen tijdens niet-piekweekends. We willen je de best mogelijke reiservaring bieden, dus als je datums flexibel zijn, kun je overwegen om een ​​niet-vakantie weekend te overwegen voor je uitstap!
Kunnen reizigers uit hetzelfde reisgezelfschap vertrekken uit verschillende steden?


Absoluut! Dit is een van de belangrijkste voordelen van ons concept. Als elk lid van jouw reisgezelschap vertrekt vanaf verschillende plaatsen, kan het lastig worden om één bestemming te coördineren - dus we doen het voor jou! Na het invullen van de online enquête dien je het vertrekadres van elke reiziger te vermelden, zodat we weten waar iedereen vandaan komt, zodat wij een locatie vinden waar jullie elkaar in het midden ontmoeten.
Ik heb kinderen. Kunnen ze ook mee reizen?


Ja! We houden van plannen van reizen voor gezinnen. Als jouw kinderen specifieke interesses hebben (of een sterke afkeer hebben!), vermeld deze dan wanneer je de enquête invult. We zorgen ervoor dat er veel gezinsvriendelijke en leeftijdsgebonden activiteiten gepland staan of voorgesteld worden, zodat iedereen een geweldige tijd zal hebben. We kunnen ook rechtstreeks contact met jou opnemen bij het plannen van jouw reis om bijkomende informatie te verzamelen.
Hoe zit het met baby's?


Als je baby jonger is dan 2 jaar, heb je geluk: ze reizen gratis! Je hoeft ze dus niet mee te nemen in het aantal reizigers dat je selecteert. Geef echter nog steeds hun naam en geboortedatum op in het vak 'is er nog iets dat we moeten weten'. En wat hun accommodaties betreft, laat ons gewoon weten wat uw voorkeur heeft. We kunnen flexibel zijn! Als je een babybed, een extra volwaardig bed of andere speciale voorzieningen wilt, geef dat dan aan in je enquête en we werken binnen je budget om dit mogelijk te maken.

BETALING

Dien ik ter plaatse nog iets te betalen?


Neen, alles wat op jouw programma staat zal op voorhand betaald zijn door ons, tenzij anders vermeld en op voorhand besproken met de klant.
Kan ik mijn geld terugvorderen als ik een activiteit niet wens te doen en/of een restaurantreservatie niet nakom?


Jammer genoeg niet, doordat alles op voorhand gereserveerd en betaald werd door ons is het niet mogelijk jouw geld voor die activiteit/reservatie terug te vorderen. Maar uiteraard doen we er alles aan om onze klanten tevreden te stellen, dus indien het echt een 'no go' is, neem zo snel mogelijk contact met ons op en wij bekijken wat we nog last minute kunnen regelen voor u. Echter rekenen wij op de brede kijk van onze klanten bij het ontdekken van hun programma.
Hoe moet ik betalen?


De gekozen beleving kan je bij boeking online betalen via bancontact, creditcard en Paypal. Het volledige budgetbedrag wordt meteen in mindering gebracht, ook als uw reis enkele maanden verwijderd is. Na het uitwerken van jouw beleving, gaan wij meteen over tot boeking. Doordat plannen steeds kunnen wijzigen kan u de geboekte beleving steeds gratis annuleren tot 2 weken voor vertrek.
Zijn er kosten nadat ik mijn budget heb geselecteerd?


Er zijn geen extra kosten. Als u een reis voor twee personen selecteert voor €269 per persoon, betaalt u precies €538 en geen cent meer. Zodra we uw bestelling en betaling hebben ontvangen, ontwerpen we een reis voor u met als doel uw budget ten volle te benutten. Hoe verdienen we geld, vraag je je misschien af? We brengen een kleine vergoeding in rekening bovenop de nettoprijzen, maar u kunt er zeker van zijn dat het overgrote deel van uw budget naar uw reis gaat.
Kunnen mijn reispartner(s) en ik apart betalen?


Helaas staat onze website geen afzonderlijke betalingen toe voor één bestelling, dus we hoeven slechts één betaling per reis te ontvangen.
Kunt u mijn hotelpunten gebruiken?


Om het verrassingselement te behouden, accepteren we geen hotelbeloningspunten. Als dat het geval was, zou u zich kunnen aanmelden via uw account om uw bestemming te zien en zou u e-mailmeldingen ontvangen over uw aanstaande reis - dit zou al het plezier bederven! Het goede nieuws is dat u bij de meeste hotels uw loyaliteitsnummer kunt toevoegen na uw reis, zodat u nog steeds de punten van uw reis bij ons kunt krijgen. Eveneens is de kans eerder klein dat u de hotelpunten zult kunnen gebruiken, daar we vooral werken met lokale hoteliers.
Hoelang zijn cadeaubonnen geldig?


Onze cadeaubonnen zijn 2 jaar geldig, maar wees gerust we zijn hier flexibel in, dus er is geen haast bij!
Kan ik een terugbetaling krijgen voor een cadeaubon die ik heb gekocht of ontvangen?


Helaas niet. Onze cadeaubonnen worden niet gerestitueerd.
Wat is het verschil tussen budgetopties?


Uw budget bepaalt waar we u naartoe sturen, waar u verblijft en welke extra's u mag verwachten. De belangrijkste factoren waarmee u rekening dient te houden bij het kiezen van uw budget zijn uw reisdata. Als u overweegt te reizen tijdens een verlengd weekend, raden we u aan om een ​​hoger budget te kiezen. Het is helaas duurder om op deze data te reizen - helaas zijn er sommige dingen die zelfs wij niet kunnen beheersen! Ongeacht uw budget of waar we u naartoe sturen, u verblijft niet in ondermaatse accommodaties. Hoe hoger uw budget, hoe meer mogelijkheden we hebben om uw reis te boeken.
Beloont u vertegenwoordigers van 'Groetjes uit België!'?


Graag! Als u in het verleden met ons heeft gereisd, kunt u korting krijgen op een toekomstige reis door uw familie/vrienden die zich aanmelden voor een reis uw naam te laten vermelden op hun enquête . U krijgt dan korting op uw volgende reis voor elke persoon die u op zijn/haar enquête vermeldt.
Tot wanneer kan ik mijn reis gratis annuleren?


Doordat plannen steeds kunnen wijzigen kan u de geboekte beleving steeds gratis annuleren tot 2 weken voor vertrek.

VERRASSENDE MAIL

Wanneer ontvang ik meer informatie?


U wordt een week voor vertrek via e-mail op de hoogte gehouden van weersvoorspellingen + tips voor jullie bagage. De mail waar u de bestemming zal teweten komen wordt de ochtend van jouw vertrek verstuurd. Deze mail zal u tussen 4 en 7 uur ontvangen, maar als u zich zorgen maakt, neem dan gerust contact op met ons en we kunnen de status controleren.
Naar waar wordt mijn mail verstuurd als er meerdere reizigers zijn?


Uw verrassingsbestemming-mail wordt naar reiziger # 1 gestuurd op het e-mailadres dat u in uw enquête hebt opgegeven. Als er in het bijzonder één reiziger is die u de mail wilt laten ontvangen, zorg er dan voor dat u deze eerst op de enquête vermeldt! Dit is vooral belangrijk als u de enquête invult om iemands verjaardag, diploma-uitreiking, enz. te vieren en wilt dat je de mail in zijn/haar mailbox ontvangt. Als u denkt dat u een invoerfout heeft gemaakt in uw enquête, neem dan zo snel mogelijk contact op zodat we kunnen bijsturen!
Ontvangt elke reiziger in een reisgezelschap een verrassingsmail?


Als u allemaal vertrekt vanaf dezelfde locatie, sturen we slechts één mail naar Reiziger # 1. Als leden van uw groep vertrekken vanaf meer dan één adres, ontvangt elke vertrekkende groep één mail.

ACCOMMODATIES

Welke soorten accommodaties boekt 'Groetjes uit België!'?


In de enquête wordt gevraagd of u de voorkeur geeft aan een B&B of een hotel. B&B's zijn onafhankelijk eigendom en bieden een meer gezinsvriendelijke ervaring. We werken met een breed scala aan hotels, maar al onze reizigers verblijven in 4-5-sterrenhotels die centraal gelegen zijn (de 3-sterrenhotels zijn eerder in de minderheid, wij bieden enkel driesterrenhotels aan waarvan wij vinden dat ze vier sterren meer dan waard zijn of indien zij een unieke ervaring laten beleven aan onze reizigers). 'Groetjes uit België!' werkt niet met Airbnb of andere kortetermijnverhuur- of woningdeling-accommodaties.
Mag ik u mijn hotelvoorkeuren laten weten?


Als u een specifieke eigenschap wilt in een hotel (zwembad, spa, etc.), laat het ons dan weten in uw enquête. Als u een specifieke voorkeur heeft voor een hotelketen, laat het ons dan weten en we zullen ons best doen om aan het verzoek te voldoen! Echter dien ik te melden dat wij vooral werken met lokale kleine luxe hotels.

LOGISTIEK

Ik moet mijn reis annuleren. Mag ik mijn geld terugkrijgen?


U kan uw reis gratis annuleren tot 2 weken voor vertrek. Indien u dient te annuleren binnen 2 weken voor vertrek bel of mail ons; we zijn er om te helpen! Als uw reis reeds volledig geboekt werd, zijn we overgeleverd aan het restitutiebeleid van onze partners, dus een terugbetaling is niet gegarandeerd. We zullen echter namens u pleiten om zoveel mogelijk te kunnen recupereren! Als u zich zorgen maakt dat u misschien moet annuleren, maar er is nog niets aan de hand, raden we u aan een annulatieverzekering af te sluiten. Aarzel niet ons hierover te contacteren! De meeste reisverzekeringen bieden 100% verzekering als u annuleert om een ​​reden die onder uw specifieke reisverzekeringsplan valt!
Wat als er iets misgaat terwijl ik weg ben?


Wij staan ​​voor u klaar. Ons klantenteam is 24/7 bereikbaar per Whatsapp, Facebook Messenger, oline chat, telefoon of e-mail voor het geval u iets nodig heeft tijdens uw reis. Hoewel we van avontuur houden, waarderen we veiligheid.

Bijkomende vragen?

Geen enkel probleem! Neem contact met ons via de online chat (rechts onderaan), e-mail, telefoon, Whatsapp of Facebook Messenger en wij beantwoorden al jouw vragen.

Overtuigd?

Laat ons weten wat jouw wensen zijn en wij garanderen jou een unieke beleving in België!